vineri, 30 septembrie 2016

.Paduchele verde al trandafirului

Denumit stiintific Macrosiphum rosae, daunatorul ataca in special trandafirul cultivat, formand colonii pe lastari sau penduculul bobocilor. Este foarte raspandit in tara noastra, iernand in stadiul de ou pe ramurile de trandafiri. Specia este atat aptera cat si zburatoare, avand un dimorfism accentuat, in functie de specie si de sex. Odata cu venirea primaverii ouale eclozeaza, si isi fac aparitia matcile-fundatrix care  incep procesul de hranire cu seva trandafirului si devenind mature dupa 15 zile. Matcile fondatoarele se inmultesc in mod partenogenetic si dau nastere la mai multe generatii de female fundatrigene, din care apar formele inaripate. Paduchele verde se inmulteste in continuare pe florile de trandafir atat primavara cat si vara  in urma carora apar si femelele virginogene. Acestea se muta pe alte plante pe care le dauneaza, odata cu aparitia toamnei formele sexupare se intorc pe trandafiri unde dau nastere la ambele sexe, acestea se inmultesc si depun cate 3 oua de iarna pe scoarta butucilor de trandafir, unde vor hiberna pana la primavara. Dunatorul ataca atat speciile de soi, cultura sau salbatici, provocand pipernicirea bobocilor, acestia nu mai infloresc fiind compromise din punct de vedere comercial.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii: insecticidaparat cu ultrasunete 
pertox-8-50ml
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 28 septembrie 2016

Paianjenul frunzelor de par

Denumit stiintific Eriophyes pyri, adultul se prezinta avand o forma a corpului  rotund- cilindric cu striatii asezate pe partea transversala, atingand o lungime de circa 0,23 mm. Datorita conditiilor climatice de la noi din tara specia are 3 generatii pe an, generatia care va aparea primavara, ierneaza in stadiul de larva complet dezvoltata. Odata cu venirea primaverii larvele hibernante migreaza si urca pe frunzele pomilor infestati, acestia patrund in cuticula inferioara a mugurilor  si apoi in tesutul mugurilor, unde incep sa se hranesca dupa care se transforma in adulti. Prima generatie se dezvolta in circa 50 de zile functie de conditiile climatice ale zonei respective. Generatia a 2 sau generatia de vara  se dezvolta pana la 45 zile deoarece beneficiaza de conditii de crestere si hranire mult mai bune decat prima generatie. Generatia de toamna poate aparea numai in anumite zone ale tarii noastre cum sunt zonele mai calde de exemplu zonele stepei si silvostepei, iernand in stadiul de larva adulta in tesuturile pomilor. In cazul in care  iarna este destul de blanda poate rezista cu succes iar primavara odata cu cresterea temperaturii isi va continua ciclul de dezvoltare. Atacul poate fi obsevat mai intai pe frunze prin faptul ca apar niste pete sub forma de basici sau hipertrofi de culoare verde la inceput, apoi acestea capata o culoare rosiatica deoarece frunzele incep sa necrozeze. De asemenea frunzele se deformeaza, se rasucesc si treptat se usuca si cad. Daunatorul provoaca pagube insemanate la pomii de par prin reducerea suprafetei de asimilare a frunzelor ducand la o slaba dezvoltare a pomului, compromitand productia de fructe si in cazuri mai grave atacul duce la uscarea pomului.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii: insecticidcapcanegel
pertox 8 100ml5
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 27 septembrie 2016

Cariul aramiu al puietilor

Cariul aramiu al puietilor sau gandacul aramiu al puietilor are o culoare aramie cu o lungime de 25 mm. Gandacul aramiu al puietilor este raspandit in tara noastra mai ales in pepiniere si livezi  tinere  aflate in   zona silvostepei si padurilor de foioase cum sunt cele de  stejar, are o singura generatie la fiecare 2 ani. Adultii ies din hibernare in cel de-al doilea an in luna mai, imperecherea avand loc in iunie-iulie iar in lunile iulie–august femelele depun ouale in coletul pomisorilor, atingand un total de 85 oua pe toata durata perioadei de depunere. Incubata dureaza 14 zile, larvele de gandac aramiu, proaspat eclozate patrund in scoarta si lemnul pomilor infestati incepand sa le consume masa lemnoasa si creaza galerii care duc la ofilirea si uscarea pomilor tineri. Este considerat un daunator de temut al livezilor tinere si pepinierelor cu pomi din specia samburoaselor afectand mai mult pomii altoiti decat pomii din specile nobile, cum sunt de exemplu corcodusul si caisul salbatic. Atacul se poate observa prin faptul ca coaja din regiunea coletului, radacinile si tulpina sunt crapate si uscate iar imediat sub coaja acestora se ved larvele care rod galerii largi pe care le umplu cu resturi provenite din hranire care seamana cu niste dopuri.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii: insecticidaparat cu ultrasunete.
cypertox-1l
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 22 septembrie 2016

Tantarul silicvelor

Denumit stiintific Dasineura brassicae Winnertz. Adultii ating o lungime de  1,5mm, acestia isi fac aparitia in luna  mai, fiind  activi mai ales  dimineata,   pe   timp   insorit,   se imperecheaza si depun ponta in aceeasi  zi. Specia poate avea mai multe generatii pe an. In conditii de clima nefavorabila, pot intra in diapauza  care poate sa dureze mai multi ani. Provoaca daune mari mai ales in forma de larva, aceasta se hraneste  cu   peretele   interior   al   silicvei,   atacul se pate observa prin aparitia unor  basicii in urma carora silivectele  se ingalbenesc si  se sparg prematur, avand ca efect  pierderea totala a semintelor.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii: insecticid, capcanegel
pertox 8 50ml.jpg
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 21 septembrie 2016

Carabusul de stepa

Denumit stiintific Anoxia villosa. apare la noi in tara in Dobrogea. Adultii se prezinta cu un colorit castaniu-roscat cu o lungime  de pana la 2,8 cm. Carabusul de stepa prezinta o singura generatie la 3 ani iernand  sub forma de  larva in sol. Cele mai multe pagube sunt produse de larve. Atacul se poate observa sub forma de vetre. In cazul unei invazii masive toata cultura poate fi compromisa. Aceasta insecta  fiind polifaga , ataca culturile de grau și porumb, dar si cele de plante cultivate: cartoful, fasolea, sfecla, floarea-soarelui și mazarea.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii: insecticid, capcane, gel
pertox8 1L.jpg
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

marți, 20 septembrie 2016

Lupul

Denumit stiintific  Canis lupus  este intalnit mai ales in zonele montane si rar coboara in padurile dese si greu acccesibile de deal. Desi este asemanator cu cainele lup este putin mai mare decat acesta, atingand 1,5 m lungime si o inaltime la greaban de pana la 90cm, cu o greutate medie de 50 kg, au o coloratie a blanii cenusiu  cu brun deschis. Lupul este un animal suplu si agil dar foarte puternic, avand toate simturile bine dezvoltate, acestea il ajuta sa localizeze prada. Imperecherea are loc in luna februarie, iar gestatia dureaza 63 zile, femela fatand maxim 7 pui. Lupii sunt animale sociale  ce convietuiesc in haite ce pot numara 40 de indivizi. Atunci cand se aproprie de asezarile umane, ataca stanele, producand pagube insemnate si de aceea, nu este foarte indragit de om
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete , solutie solubila, gel solubil
rep64.jpg




Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 19 septembrie 2016

Plosnita cerealelor

Denumita stiintific Aelia rostrata, adultii se prezinta avand corpul eliptic si capul sub forma de rostru(rostrata), cu o colaratie  galben-cenusie, atingand 12 mm lungime. Specia ierneaza sub forma de adult complet dezvoltat in liziera padurilor, este o specie cu prolificitate mica de inmultire avand doar 2 generatii pe an. Aceasta specie poate migra din regiunile de stepa in zonele cu stejar de fag si conifere, timp de 30 de zile. Inmultirea incepe odata cu aparitia adultilor primavara, femelele  depun ouale in gramezi de cate 15 oua in doua randuri  timp  de 30 de zile. Incubatia dureaza circa 16 zile, iar stadiul larvar dureaza 50 de zile, in functie de conditiile climatice, perioada in care vor naparli de  5 ori. In iulie,  vor aparea adulti timp in care alte specii de plosnite se retrag spre hibernare. Generatia a doua apare si isi incepe dezvoltarea  in iulie-august, larvele vor ecloza  septembrie, apoi ajunse la completa lor dezvoltare se vor retrage spre hibernare in straturile de frunze uscate sau in liziera padurilor. Specia este oligofaga atacand toate soiurile de cereale, producand pagube mari atat in stadiul de larva cat si adult. Plantele atacate primavara timpuriu cu  frunza de la baza  uscata sau galbena, iar restul prezinta niste pete brune care apar in locurile unde a fost intepate, pentru  a extrage serva. La plantele atacate aflate in faza de burduf, spicele nu mai ies din el, ori ies insa sunt sterile.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii: insecticidcapcanepraf solubil 
cypertox 1L.jpg
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 16 septembrie 2016

Mistretul

Denumit stiintific  Sus scrofa, este foarte asemanator cu porcul domesticit, insa are un aspect salbatic si mai fioros.  Este raspandit in toata Europa. In Romania  traieste in desisurile padurilor subcarpatice si carpatice, in general prin apropierea locurilor mlastinoase. Masculii adulti ating o lungime de 2m, o inaltime la greaban de 1m si o greutate de 250 kg. Aceste aspecte difera in functie de sex, femelele fiind mult mai mici decat masculii. Prefera o alimentatie exclusiv omnivora, hranindu-se cu oua, insecte, soareci. Este un animal activ mai mult noaptea. Sunt mamifere ce traiesc in carduri cu indivizi de toate varstele. Perioada de imperechere dureaza din septembrie  pana in ianuarie, gestatia dureaza 17 luni, o singura femela fata 10 purcei de culoare bruna -galbuie cu dungi orizontale de culoare brun inchis. Este considerata a fi o specie daunatoare deoarece cand intra in zonele agricole cultivate provoaca mari pagube.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutiiaparat cu ultrasunete, solutie solubila, gel solubil.
rep64 4.jpg
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 15 septembrie 2016

Molia vargata a piersicului

Denumita stiintific Anarsia lineatella, cu origini din zona  euro – asiatica fiind raspandita in Europa, Australia si Japonia. La noi in tara se intalneste  mai ales in zonele mari cultivatoare de piersici. Adultii se prezinta sub forma de fluturi avand o  culoare brun- cenusiu, cu dungi deschise. Ierneaza sub forma de  larva  in cocon, aflata sub  scoarta ramurilor sau insertia mugurilor. Primavara tarziu, dupa o perioada scurta de hranire , aceste larve migreaza pe lastarii formati, patrunzand pe partea terminala in interiorul lor. In conditiile tarii noastre specia este prolific avand cel mult 3generatii pe an. Larvele ajung adulti dupa circa 3 saptamani, acestia incep sa depuna oua  care sunt depuse izolat sau in grupe, pe fructe, lastarii sau chiar pe nervura principala aflata pe partea inferioara a frunzei. Generatia a 2 a apare in luna iulie, hranindu-se cu fructele plantei gazda. A treia generatie care apare in septembrie isi depun ouale pe ramuri, rar pe fructe, larvele acestei generatii intra in hibernare dupa o scurta perioada de hranire. Este un daunator tipic de carantina, rar ataca si speciile de cais sau prun. Cele mai mari pagube sunt produse de larve hibernante care ataca mugurisii lastari, dar si  larvele gerenatiilor 1si 2produc pagube deoarece  ataca fructele  acestea ramand mici, se coc timpuriu si cad.
Cum putem indeparta acest daunator? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete, solutie solubila, gel solubil
160003_r.jpg
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

miercuri, 14 septembrie 2016

Gargarita albastra a verzei

Denumita stiintific Baris chlorizans Germ, la noi in tara se intalneste in Transilvania. Adultii speciei se prezinta cu un corp alungit de culoare albastra cu luciu metallic atingand o lungime de pana la 6 mm. Nu este o specie prolifica, avand o singura generatie pe an. Iernand ca adult complet dezvoltat in sol sau sub frunzele cazute de varza, conopida. Adultii parasesc locul de hibernare in luna mai, si se hranesc cu frunzele de varza, conopida sau alte crucifere. Femelele depun ouale in cavitati mici pe care le sapa cu ajutorul rostrului in coletul plantei gazda. Incubatia dureaza 10 zile, larvele eclozate patrund in petiol sapand numeroase galerii. Larvele se transforma in pupa dupa aproximativ 50 zile in functie de conditiile de temperatura. Noii adulti incep sa apara esantionat din august pana in octombrie dupa care se retrag spre hibernare. Daunatorul ataca diferite plante crucifere cultivate si spontane producand  pagube mari atat in forma de larva cat si adulti.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii: insecticidcapcane ,gel
pertox8 1L.jpg
Roinsecticide .ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 13 septembrie 2016

Tripsul plantelor de sera

Denumita stiintific Heliothrips haemorrhoidalis, specia isi are originea in America tropicala, astazi este raspandita pe intreaga planeta. La noi in tara este intalnita numai in sere sau solari. In conditiile climatice ale tarii noastre, specia ierneaza in stare de ou, fiind foarte prolifica cu 6 generatii pe an. O femela  depune circa 50 de oua  pe limbul foliar al plantei, trecerea de la stadiul de ou la adult fiind foarte accelerata. Este un daunator polifag, insa produce mari pagube culturilor de tomate sau ardei, aceste pagube fiind produse de catre larve si adultii care se hranesc cu sucul celular al plantei gazda. Atacul se poate observa pe lastari, frunzele sau florile tinere care prezinta pete de culoare alba, in cazul atacurilor foarte puternice, se produce necrozarea toatala sau partiala a organelor plantei, acestea oprindu-se din procesul de crestere.
Cum putem combate acest daunator!? Va prezentam urmatoarele metode de combatere: aparat cu ultrasunete, insecticide
insektum 6.jpg
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

duminică, 11 septembrie 2016

Gargarita mazarii

Denumita stiintific  Bruchus pisorum, specia este raspandita pe toate continentele, mai putin in zonele arctice si antarctice. La noi in tara se intalneste in toate regiunile tarii. Specia nu este foarte prolifica, dezvoltand o singura generatie pe an. Ierneaza ca adulti complet dezvoltati fie in magazii, fie pe camp la adapostul scoartei copaciilor. Adultii au un  corp oval alungit, negru, acoperit cu pubescenta deasa, cenusiu-roscat atingand o lungime de 5 mm. La inceputul lunii mai femelele depun  ponta, timp de 30 zile, ajungand la un total de 300 de oua pe pastaile plantei gazda, fie un singur ou fie  grupat a cate 30 de oua. Incubatia  dureza circa 12 zile in functie de conditiile de temperatura, larvele proaspat eclozate se dezvolta  in interiorul boabelor timp de 45 zile, dupa care apar larvele, abia toamna vor aparea adultii care vor intra in hibernare. Este un daunator monofag, cele mai multe pagube le produc  larvele, care rod in interiorul boabelor lojele  ovoidale consumand 50% din masa acestora.
 Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii: insecticid, capcane ,gel
cypertox 1L.jpg
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 8 septembrie 2016

Puricele sfeclei

Denumit stiintific Chaetocnema tibialis, este o specie foarte raspandita in tara noastra dar si in Republica Moldova, de obicei produce pagube mari in perioadele cu primaveri secetoase. Specia nu este foarte prolifica, dand nastere unei singure generatii pe an. Adultii prezinta o culoare a corpului de negru-verzui cu o lungime de pana la 2 mm. Ierneaza sub forma de adult in scoarta superficiala a pomilor sau in stratul superficial al solului. Primavara adultii ies din hibernare, si paraziteaza mai intai specii de plante spontane, ulterior trec pe cultura de sfecla de zahar, unde se hranesc cu limbul foliar al plantei tinere. Ouale vor fi depuse in sol in aproprierea plantelor gazda, care incubeaza timp de 20 de zile. Larvele nou aparute se vor hrani cu radacina plantelor gazda timp de 35 de zile dupa care se transforma in pupe, devenid adulti dupa circa 8 zile. Tanara generatie se hraneste cu libul foliar al plantelor dezvoltate, apoi la sfarsitul lunii august se retrag spre hibernare. Acesti daunatori, produc pagube atat in forma de larve, cat si de adulti, cele mai mari pagube fiind provocate de adultii hibernanti care prin atacul lor  produc pierderi mari de recolta.
Cum putem combate acesti daunatori?  Iata cateva solutii: insecticid, capcane ,gel
pertox 8 100ml4.jpg
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 7 septembrie 2016

Paduchele negru al sfeclei


Specia este rapandita pe toate continentele, mai putin in zonele arctice si subarctice. Acest daunator  ierneaza  in stadiul de ou, primavara  adultii eclozanti migreaza de pe plantele gazda primare  cum sunt pomi decorativi, pe plante gazda secundare cum sunt sfecla de zahar, salata. Acesti daunatori, se inmultesc atat partenogenetic, cat si vivipar, fiind foarte prolifici mai ales vara, dand nastere la cel mult 8 generatii. Datorita conditiilor optime in perioada verii pe fata inferioara a limbului a frunzelor  pot aparea colonii ce dauneaza plantelor prin intepare si extragerea sucului celular, plantele atacate raman sterile, cu fructe putine.
Acest daunator este si un vector de transmitere a bolilor virotice la plante.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii: insecticid, capcane, gel
 


Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.





marți, 6 septembrie 2016

Molia pastailor de soia


 Denumita stiintific Etiella zinckenella Tr., este raspandita in diferite regiuni din Europa, America, Australia. Moliile adulte au o culoare a corpului cenusiu-aurie, cu aspect matasos. Datorita conditiilor climatice din tara noastra molia pastailor de soia da nastere la 2 generatii pe an, femela depune ouăle izolat sau in mici grupe de cate 4 oua, ouale fiind depuse pe  pastaile diferitelor leguminoase aflate in crestere. Totalul de oua depus de o singura femela ajunge  la 600 de oua. Datorita conditiilor climatice favorabile din timpul verii, incubatia dureaza  circa 12 zile. Odata larva eclozata roade pastaia, patrunzand in interiorul ei, unde timp de 30 zile se dezvolta transformandu-se in pupa dupa care retrage in sol unde isi construieste  un cocon, in care se transforma in crisalida timp de 20 de zile.  La inceputul lunii Iulie apar fluturii adulti  care vor da nastere la generatia a doua, care se dezvolta pana in  septembrie.
Acesti fluturi zboara doar noaptea iar ziua se ascund in ierburi, tufe de arbusti. De obicei, prima generatie se dezvolta pe mazare, iar ce a  doua pe soia.Acest daunator este polifag, atacand cel mult 60 de specii de plante leguminoase, cele mai multe pagube sunt produse de larveCum putem combate acest daunator!? Iata cateva metode de combatere: aparat cu ultrasunete, insecticide , gel
000063_r.jpg
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 2 septembrie 2016

Acarianul Lat

Specie denumita stiintific, Polyhagorsonerus latus, facand parte din familia acarienilor Tarsonemidae,clasa arahinide, subclasa acarii. Specie de daunator polifag, adica ataca numeroase tipuri de plante leguminoase cum sunt ardei grasi, rosii. Aria de dezvoltare a speciei o reprezinta in mare parte serele si solarele, unde datorita conditiilor prielnice se pot inmulti cu pana la 20 de generatii  pe an. Acarienii adulti au forma corpului ovala de culoare translucida sau colorata de la galben la verde. Adultii traiesc circa 13 zile in care femala depune oua. O femela poate depune circa 75 de oua, dintre care doar in  cele rezultate prin imperechere vor iesi femele, iar din cele rezultate asexuat vor iesi masculi. Perioada de dezvoltare de la ou la adult dureaza circa  10 zile, in functie de conditiile climatice. Este un daunator tipic, pentru culturile de legume, atat in stadiul de adult sau larva intepand  si extragand seva intregii plante. Invazia se poate observa prin decolorarea frunzelor, iar fructele raman mici si deformate.
Cum putem combate acesti daunatori !? Iata cateva soluti: aparat cu ultasunete , insecticide
ag250.jpg
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 1 septembrie 2016

Acarianul comun

Specie denumita stiintific Tetranychus urticae, este raspandit pe intreaga planeta. Specia este foarte prolifica dand nastere la cel mult 10 generatii pe sezon, mai ales in conditii extrem de favorabile.Specia ierneaza sub forma unor femele fecundate ascunse sub stratul de frunze cazute pe sol sau chiar sub scoarta pomilor fructiferi. La inceputul primaverii, femelele fecundate ies din hibernare si incep sa se deplaseze pe buruieni unde vor depune primele oua. Ouale au o forma sferica de culoare albicioasa, apoi capata o culoare galben-portocaliu. Larvele eclozate sunt la inceput albe, imediat ce incep procesul de hranire capata o culoare de rosu sau de verzui. Abia la inceputul lunii mai ouale sunt depuse pe frunzele pomilor fructiferi sau plantelelor  leguminoase, fiind invelite intr-un paienjenis matasos pe partea inferioara a frunzelor. Este un daunator polifag atacand, atat plantele spontane dar si pe cele cultivate. Semnele invaziei acestui tip de acarieni difera de la o specie la alta, de exemplu la pomii  fructiferi atat adultii cat si larvele isi construiesc colonii pe partea inferioara  a frunzelor, intepand si extragand sucul celular al frunzelor.
Cum putem combate acesti daunatori !? Iata cateva solutiiaparat cu ultasuneteinsecticide
zn1002 6.jpg
Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.